Coaching

Als je interesse hebt in een coachingstraject kun je altijd contact opnemen voor een gratis intake gesprek. In dit gesprek kijken we samen wat jouw wensen t.a.v. het traject zijn en wat je wilt bereiken. Ik geef dan aan of ik denk dat ik wat voor je kan betekenen en hoe ik het traject ongeveer zou willen aanpakken. Ook bepalen we of het “klikt” tussen ons.

Meestal komen mijn coachingsklanten via hun werkgever. Als we aan het einde van de intake besluiten samen door te gaan, maak ik een conceptovereenkomst waarin ik beschrijf wat we willen bereiken en hoe we dat grofweg willen gaan aanpakken. Jij krijgt als eerste dit concept te lezen. Na jouw akkoord stuur ik het contract naar jouw werkgever. Na het bespreken van de aanpak en het afstemmen van het contract heb ik, zonder jouw medeweten, vanzelfsprekend geen contact meer met de werkgever. Meestal wordt het coachingstraject afgesloten met een driegesprek met jou, je werkgever en mij. Dit laatste hoeft niet. Als coach van meest werkgerelateerde vraagstukken (die overigens ook meestal een zeer persoonlijk getint traject opleveren) heb ik ruime ervaring in het omgaan met de driehoek coachee-werkgever-coach. Mijn kracht ligt erin dat ik naast een stevige coach ervaring ook jarenlang manager ben geweest, waardoor ik de taal van de manager en directeur spreek.

Velen van mijn coach-klanten werken in het midden- en hoger segment van organisaties. In deze executive coachingstrajecten heb ik afwisselende rollen; coach, sparring partner en adviseur. Mijn expertise ligt in deze trajecten meest op het gebied van strategie-ontwikkeling, cultuurverandering en het omgaan met (politiek) complexe omgevingen.